MAJA
BJÖRSNE

77, Atacama del 2

Första utflykten som sagt cykelutflykt. Jag mådde piss, ont i halsen och feber, men satte i mig en chilensk Ipren och försökte fake it till i made it. Fungerade sådär.

fint var det dock febern till trots!

Efter cirka en timmes cyklande från San Pedro, snabb paus vid entrén för att betala inträde (50kr) till urfolksorganisationen som driver dalen, kom vi fram till första stoppet, en kuperad trek över sanddyner och upp på en topp. Gassande sol och inte en gnutta vind. 

på toppen! 

Här någonstans tog mina krafter slut och jag annoserade att jag inte skulle följa med till nästa stopp (saltgruva - fläckvis var marken täckt av salt och en bit söderut fanns också en riktig saltöken, som vi tyvärr inte besökte) utan istället börja ta mig till en utkiksplats varifrån solnedgången skulle vara magisk. Fick sällskap av Ella och Lovisa och vi cyklade (rullade! äntligen nedförsbacke) hela vägen tillbaka till motorvägen, för att sedan påbörja en jävulsk klättring upp till sagda utkiksplats. 

Till slut kom vi fram! Satte oss ner för att vila och invänta solnedgången. Busslaster med turister började rulla in, men vi satt alldeles vid kanten och om man struntade i sitt perifera seende gick det nästan att låtsas att man var ensam med världen.

Using Format