MAJA
BJÖRSNE

76, Atacama del 1

Hej! Jag har flyttat till Chile! Här ska jag vara i tre månader för att ha praktik på en organisation som jobbar för sexuella och reproduktiva rättigheter, innan jag åker tillbaka hem till Sverige i augusti. Är sedan några dagar tillbaka nyinflyttad i huvudstaden Santiago, där jag bor hos en arkitekt som heter Tomás. Den första veckan i Chile ägnades dock åt lite hederligt resande! Vi landade på söndagkvällen (28/4) och begav oss ett knappt dygn senare med nattbuss upp mot Atacamaöknen. Genom bussfönstret gick solen upp, någonstans i Antofagastaregionen.

Vi bytte buss i Calama och ankom till slut, efter en bussresa på totalt 23 timmar, San Pedro de Atacama, en liten by som fungerar som utgångspunkt för diverse utflykter och upptäcktsfärder i Atacamaöknen - för övrigt världens torraste öken! Det har jag hört Sir David Attenborough säga i Planet Earth.

Här någonstans började jag känna av halsont och allmän sjukdom, men det hindrade mig inte från att gå upp vid klockan 7 nästkommande morgon för att se solen gå upp över bergen. Jag hade sällskap av ett gäng hundar, en bråkdel av alla som fanns i San Pedro.

Det var tyst och kallt. Bergen blev rosa på andra sidan byn men det syntes knappt från där jag var. 

sen kom solen!

och då gick jag tillbaka till vårt hostel för frukost och pulverkaffe. Spola fram någon timme till och gänget var redo för första utflykten: cykel till Valle de la Luna.

Using Format