MAJA
BJÖRSNE

63, Montjuic del 1

I dag mötte jag upp med Felicity på Plaça Espanya för utflykt upp till Montjuic! Efter 2 veckor utan minsta tillstymmelse till naturupplevelse greppade vi efter första bästa halmstrå och det utgjordes i det här fallet av berget Montjuic i södra delen av stan. 

Efter en smärre fadäs i form av kaffe som läckte ut på allt jag hade i min ryggsäck började vi ta oss uppåt, till en början med hjälp av rulltrappor. Trots det visar stegräknaren 45 våningar nu på kvällen! 

Efter någon timmes promenerande stannade vi för picknicklunch, klassisk meny: baguette och hummus. Lite mozzarella också. Vi hade utsikt över industrihamnen och solen gassade så att man inte behövde jacka. 

Kikade in på OS-arenan från -92 och fick starka flashbacks från när jag och Alfred bröt oss in på Ullevi för några år sedan. Mäktigt med tomma arenor! 

^Felicity och en skylt

Klockan nu ca 17 och vi fortsatte mot det egentliga målet för dagen, nationalmuseet, där det fanns folk som vi skulle möta upp med. Med folk menas ffa Felicitys klasskompisar, dvs de som går den andra folkiskursen. 

Några av dem (utöver Felicity dvs) presenteras i nästa inlägg! spännande va

Using Format