MAJA
BJÖRSNE

62, Barcelona vecka 1

(himlen här) 

Okej hejhej internet! Nu har det gått 1 och en halv vecka sedan jag flyttade till Barcelona och tänkte (mest för min egen skull), köra en s.k. snabbgenomgång av första veckan. Fortfarande inte kommit igång med kameran så det blir en texttät resumé. Ska dock visa hur jag bor! 

NDAG 12/1: Äter frukost hemma med Hedvig, Alice och Ingrid, Ingrid följer mig till tåget och säger att nej, det är inte rimligt att gå tillbaka för att hämta min glömda vattenflaska. Jag betalar 600 spänn för min väska (7kg :-) för :-) tung) och har ett mindre helvete med att få den från flygplatsen till lägenheten. Snor ståplats från kvinna med barnvagn på transferbussen med ursäkten att jag inte orkar lyfta min väska, varpå jag får hjälp att lyfta upp den på nedersta hyllplanet av hennes man. Kånkar med risk för mitt liv, eller åtminstone min rygg, väskan nerför otaliga trappor till tunnelbanan på Plaça Espanya. Min roomie (Alejandro, 30, från Ecuador, skriver just nu sin avhandling i litteraturvetenskap) möter mig vid uppgången från tunnelbanan och tillsammans med honom och hans ex-roomie, dvs han jag hyr mitt rum av, får jag se lägenheten. Jag får mina nycklar, de är fyra stycken: till porten, till taket (bor i takvåning!), till lägenheten, till terassen. Vi går hem till en snubbe som heter Dani och äter middag och dricker öl. Sen hem!


Bor alltså i Gràcia, norr om centrum-centrum men fortfarande hyfsat centralt, går t.ex. till skolan på ~30 min. Gillar lägenheten! Småsunkig och ganska smutsig pga bott två 30-åriga män här och deras definition av att städa skiljer sig nog en del från min (är jag vuxen nu?), dessutom mer eller mindre ouppvärmd - men annars trevlig. Vi har en stor takterass som man ser havet från och om jag sticker ut huvudet genom sovrumsfönstret stirrar jag rätt på Sagrada Familia. Himlen är alldeles ovanför också, det är fint.

NDAGFörsta dagen i skolan! Träffar halva klassen, Ella och Lovisa, och vår spanskalärare. God stämning!

TISDAG-FREDAGSkola, häng på skolans terass. Lär känna parallellklassen, en annan folkiskurs som redan har känt varandra i ett halvår eftersom de hängt på “ön”, det vill säga Visingsö. Aldrig hört folk tala med sådan kärlek om Visingsö innan! Vi dricker kaffe och öl och ska ut och dansa salsa, men jag går hem eftersom mina känslor inför att pardansa på lokal är minst sagt ljumna. Fredag dricker vi öl igen och spelar fyra i rad, ni vet på höjden, ett sånt där blått platsspel med små brickor som man ska stapla på varandra i taktisk följd.

RDAGÄter lyxfrukost med mig själv på takterassen (gröt och kaffe, more or less). På kvällen ses vi hemma hos Emma och Henke för att äta tapas och spela poker. Det gör vi också, med besked. Hade aldrig spelat poker innan och kan med facit i hand konstatera att 1) det är kul! och 2) jag inte kom sist! Viktigt. 

NDAG 20/1: Lämnar inte lägenheten eftersom jag är bakis och det regnar. Tittar på skräckserie med Alejandro och äter mat. Mår för första gången på ganska länge (år?) inte dåligt av att stanna hemma en hel dag och det är en true blessing. 

sist: min gata! 

Using Format